Digital annoncering taber pusten – og væksten går internationalt

Pressemeddelelse 14. april 2020

Den samlede online annonceomsætning steg med 557 mio. kr. i 2019, viser den årlige online markedsstatistik fra Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation.

Annonceomsætningen på de digitale medier stiger fortsat men med mindre stigningstakter end året før. Kategorierne klarer sig meget forskelligt, hvor ’Display’, og ’Søgeord’ oplever vækst, mens ’Markedspladser’ og ’Permission Marketing’ ligger status quo.

Rapporten viser, at mobil-annoncering, der alene omfatter annoncering indkøbt specifikt til mobil, fortsat vækster enormt og steg med 50 procent i forhold til 2018.

Unikt indblik i den samlede digitale annoncering
Rapporten er for andet år i træk udarbejdet i et samarbejde mellem Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation og bygger videre på mere end 10 år historiske data hos Danske Medier, baseret på dataindsamling hos medlemmerne foretaget af Deloitte.

Markedsstatistikken bygger således på indberetning fra medlemmer, mediebureauernes omsætning, som den er indberettet til Kreativitet & Kommunikation, samt markedsestimater fra branchens aktører og ekspertvurderinger. Rapporten kan købes via Danske Mediers website.

Prisen er 1.095 kr. for medlemmer af Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation og 2.195 kr. for ikke medlemmer. Kontakt Thomas Gynild på tg@dmresearch.dk

For yderligere kommentarer eller spørgsmål kontakt:
Thomas Gynild, Analysechef, Danske Medier Research, på tg@dmresearch.dk