KreaKom bidrager til white paper om kreativitetens rolle i den grønne omstilling

Kreativitet & Kommunikation har bidraget til Creative Denmarks nyeste udgivelse ”Creativity as a driver for green transition”, der sætter spot på, hvordan kreativitet kan være en drivkraft for grønne løsninger

Creative Denmark er et offentligt-privat non profit-partnerskab, der arbejder for at sætte fokus på, hvordan den danske kreative branche kan spille en afgørende rolle indenfor en række samfundsrelevante emner og udfordringer. Via partnerskaber, innovation og digitalisering, skal kreativiteten levere løsninger, bl.a. ift. den bæredygtige omstilling.

Den 19. September 2023 udgiver Creative Denmark et white paper om netop den grønne omstilling. Med inspirerende cases og kapitler fremhæver man den afgørende rolle, som kreativitet, kommunikation og innovation spiller for at fremme bæredygtighed – indenfor alle arenaer af grøn omstilling, lige fra påvirkning af forbrugeradfærd til implementering af cirkulære forretningsmodeller og strukturelle ændringer.

KreaKoms direktør, Charlie Stjerneklar, har bidraget til kapitlet “Shifting consumer behaviour towards more sustainable choices”, som indeholder inspiration fra en række danske bureauer.
I white paperet præsenteres en række brugbare løsninger og relevante diskussionspunkter for, hvordan man, gennem kreativitet og innovation, kan hjælpe med at fremme en mere bæredygtig forretningspraksis.

De tre arenaer

I white paperet sættes der fokus på de tre arenaer, forbrugeren, organisationen og samfundet, og på hvordan kreativiteten kan styrke disse tre aktører. Arbejdet med white paperet er bl.a. baseret på United Nations Global Compact, et netværk som er etableret for at støtte virksomheder med at integrere bæredygtighed i deres operationer og praksisser.

Den officielle lancering af white paperet foregår den 19. september i New York City som en del af et event under NYC Climate Week. Lanceringen finder sted ved en netværksreception i Kvadrats showroom, arrangeret af The Consulate General of Denmark in New York, Kvadrat og Creative Denmark.

Hent white paperet her.