Bæredygtighedsrapportering for bureauer

En ny aftale mellem KreaKom og den digitale platform Valified skal være med til at kortlægge bl.a. klimaftryk hos både små og store virksomheder i indflydelsesindustrien. Prioritering af ESG er i stigende grad blevet et konkurrenceparameter for virksomheder, og særligt dem, der har større virksomheder som kunder eller i sin værdikæde. Med det følger også et stigende krav til at kunne kortlægge og strukturere sine indsatser i forbindelse med pitch og udbud.

KreaKom er teamet op med den digitale platform Valified, som er specialiseret i håndgribelig og tilgængelig bæredygtighedsrapportering. Med Valifieds ESG Platform får man hjælp til alt fra ESG-bsaeline, til bæredygtighedsrapportering og CO2 beregning til løbende overblik og kortlægning af virksomhedens ESG data og informationer.

Det er intuitivt, plug and play og giver bureauer mulighed for at opsamle og genbruge data, og samtidig opsætte det i digitale bæredygtighedsrapporter.

Charlie Stjerneklar, direktør i Kreativitet & Kommunikation, udtaler om det nye samarbejde:

”Bæredygtighedsrapportering er komplekst og svært at få fingrene omkring. Hvordan bygger man som mindre virksomhed en bæredygtighedsrapport op og skaber en baseline for sine ESG-indsatser som bl.a. CO2-aftryk og sociale indsatser? Det ser jeg som en helt central opgave at hjælpe vores medlemsvirksomheder i gang med. For ESG er en afgørende faktor, vi i rådgiverbranchen ikke kan og ikke skal ignorere.

Selvom det kommende direktiv om bæredygtighedsrapportering til start ’kun’ direkte påvirker de store virksomhed, så flyder kravene allerede ned gennem leverandørlaget – også til bureauer, der rådgiver inden for kommunikation, markedsføring og medier. Derfor ser jeg samarbejdet med Valified som en god start og et skub til de bureauer, som har ambitioner, men ikke har fået taget hul på ESG-arbejdet endnu samt de bureauer, som allerede er godt i gang, men som har behov for et konkret redskab til at strukturere og benchmarke deres ESG-indsatser op ad,” siger Charlie Stjerneklar, direktør i Kreativitet & Kommunikation.

Medlemstilbud

Halv pris på første år

Fra marts kan alle medlemmer af KreaKom abonnere på Valifieds digitale løsning til en særlig fordelagtigt pris. Værktøjet koster normalt 249 kr./md. men som medlem af KreaKom betaler man kun 124 kr./md. det første år.

Bæredygtighedsrapportering kan der kan hjælpe bureauerne med at skabe overblik, gennemsigtighed og nye muligheder. ESG-data er også blevet et vigtigt redskab for både private og offentlige kunder, når de skal vurdere potentielle samarbejdspartneres påvirkning på klima- og miljøforhold, sociale forhold og governance – derfor skal oplysningerne være relevante, sammenlignelige og pålidelige.