Svært at skrive let

Tid

Mandag d. 28. maj kl. - , 2018

Sted

DMJX, Emdrupvej 72, 2400 København NV
 

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole udbyder et kursus til dig, der har brug for at lette din pen.
På dette kursus lærer du at skrive kort og præcist i en humoristisk og personlig stil. Glæd dig til et skrivekursus med masser af praktisk træning.

Hvordan skriver du kort uden at det bliver fladt og meningsløst?
Verden vil have korte tekster. Det gælder såvel magasiner som websites og reklamer. Desværre er journalister og kommunikatører ofte bedre til at skrive langt end kort og letforståeligt.

Men hvordan skriver du kort og let, uden at det bliver for overfladisk? Hvordan formidler du komplekse sammenhænge med få ord? Og hvordan får du sparket humor, overskud og substans ind i en skarp tekst på 600 tegn inklusiv mellemrum – eller i en endnu kortere Facebook-opdatering eller i et tweet?

Det lærer du alt sammen i løbet af de to dage, kurset varer.

Kend din læser – og skriv direkte til hende
På dette kursus lærer du at skrive på baggrund af modtagernes behov, præferencer, mediebrug, brugssituation og humør (vi kalder det “indsigtsbaseret kommunikation”).

Hvis du vil være sikker på, at dine modtagere vil lytte til, og engagere sig i det, du fortæller dem, skal du nemlig kunne ramme dem på det rette sted, på det rette tidspunkt, med det rette budskab, via det rette medie og i det rette humør.

På kurset lærer du, at:

  • skrive korte tekster der både er lette at læse og forstå
  • kommunikere på baggrund af indsigt i dine modtagere
  • omskrive tekster, og fx sænke lixtallet
  • udvikle og skærpe din personlige skrivestil

 

Undervisningsform
Det er sværere at skrive let, end man tror – derfor bliver du på dette kursus kastet ud i en lang række øvelser, der skærper pennen, sænker lix-tallet og sparer på blækket.
Du kommer blandt andet til at versionere pressemeddelelser, redigere og forbedre andres tekster og skrive i en lang række korte formater fra både trykte, digitale og sociale medier.
Derudover vil vi selvfølgelig også vise en masse gode (og dårlige) eksempler på ’lette’ tekster.

Prisen er 4.560,00 kr. ekskl. moms.
Kursusdage 28. +29. maj 2018.

Læs mere om program, oplægsholder og tilmelding her.