Persondata om medarbejdere, Kolding

Tid

Onsdag d. 25. oktober kl. 9:30 - 13:00, 2017

Sted

Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding
 

 

Lær at håndtere personoplysninger om medarbejderne korrekt ved rekruttering, under og efter ansættelsen.

Kurset omhandler både de gældende regler i persondataloven samt de kommende regler i den nye persondataforordning. Persondataforordningen er i høj grad en videreudvikling af de gældende regler og får virkning fra 25. maj 2018.

Indholdet er bl.a.

  • Rammerne for at tage og give referencer – hvad må en virksomhed spørge og oplyse om med/uden samtykke fra ansøger/medarbejderen?
  • Indsamling af oplysninger om ansøgere og ansatte – herunder strafbare forhold og kreditoplysninger.
  • Håndtering af ansøgninger, CV’er, testresultater mv. for ansøgere
  • Hvilke oplysninger må opbevares i personalesagerne?
  • Virksomhedens behandling af helbredsoplysninger
  • Hvordan skal medarbejderoplysninger opbevares, herunder sikkerhed – og hvornår skal de slettes?
  • Medarbejderens indsigtsret i oplysningerne/virksomhedens oplysningspligt.
  • Hvilke virksomheder skal have en databeskyttelsesrådgiver efter persondataforordningen?
  • Virksomhedens kontrol af medarbejderens brug af f.eks. e-mail og internet
  • Anvendelse af navn og fotos af medarbejderen på nettet mv.

 

Kurser inddrager også vejledninger og dansk følgelovgivning til persondataforordningen i det omfang sådanne regler er offentliggjort på kursusdagen.

Kurset bliver tillige afholdt torsdag den 31. august i Kolding samt onsdag den 6. september, fredag den 8. september og tirsdag den 31. oktober i København.

Kurset er gratis for medlemmer af Kreativitet & Kommunikation, men der er et no show-gebyr på 500kr. ex. moms.

Tilmelding sker direkte til Dansk Erhverv, og skal ske inden d. 16/10.